keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Saaren ympäri vihreällä pakettiautolla

Sain vielä viimeisen vierailijan ennenkuin tämä vaihtosyksy alkaa olla paketissa. Halusin näyttää Irlannin monia eri puolia, sillä kuten olen jo aikasemminkii sanonut, niin monet ihmiset Irlantiin tullessaan jämähtää Dubliniin, vaikka maassa on vaikka miten paljon nähtävää ja upeita maisemia! Tämän takia olinkii varannu ympäri Irlantia kiertomatkoja tekevältä yhtiöltä, Paddywagonilta, reissun Dinglen niemimaalle.
Matkaan lähdettiin sunnuntaiaamulla siinä yhdeksän kieppeissä ja kuski kertoi meille hyvät ja huonot uutiset. Huono uutinen oli se, että vain kaksi henkilöä oli tulossa retkelle, minä ja kaverini. Hyvä uutinen taas oli se, että kiertoajelu järjestetään siitä huolimatta. Eikun pakun ovi kiinni ja tiimi The Princesses of Finland (kiitoksia vaan kuskille) pääsi matkaan. Ensimmäinen kunnon pysähdys oli Inch Beachilla, enkä oo koskaan nähnyt mitään niin kaunista ja harmaata maisemaa. Aurinko ei rannalla näyttäytynyt, eli nyt jäi rusketusrajat hankkimatta. Joulukuinen Irlantihan on ihan paras vaihtoehto rantalomalle...
Tämä osa reissusta oli vielä kuskinkii mielestä lämmittelyä maisemien suhteen, mutta pian päästiin itse asiaan, eli ajelemaan pienillä teillä pitkin saaren länsiosia. Tai siis, allekirjoittanut puristi penkkiä valkoisin rystysin ja mietti miksi kuskin pitää just tänään toteuttaa unelmaansa formulaurasta kapeilla mutkateillä. No, paras oli vaan kattella maisemia, eikä nopeusmittaria -ja tietysti toivoa, että auto ei ole seuraavan mutkan takana vastassa.
Toisella, pidemmällä pysähdyksellä päästiin ihastelemaan Irlannin läntisimpiä saaria, eli Blasket Islands saarirypästä. Aikaisemmin saaret olivat asuttuja, mutta tarvikkeiden haku mantereelta alkoi bensan hinnan nousun myötä tulla kalliiksi, joten asukkaat alkoivat kaikota saarilta. Tässä vaiheessa taivaalta yritti tulla vettä, mutta ihan pieneksi tihkukuuroksi jäi. Ihanana yllätyksenä 15 minuutin ajelun jälkeen niemen toisella puoella oli melkein aurinkoinen keli. Sään nopea vaihtuvuus on loppuviimeksi yksi kivoimmista asioista Irlannissa, sillä päivän aikana on aina mahdollisuus nähdä kaistale sinistä taivasta kaiken harmauden ja sateen keskellä.
Mielstäni Dinglen niemimaan kiertäminen on fiksu vaihtoehto, jos aikaa ja kärsivällisyyttä ei riitä massiivisen Ring of Kerryn tekemiseen. Kauniin karuja maisemia on nimittäin tälläkin reitillä riittämiin. Pitää myös sanoa, että Paddywagonilla matkustaminen on ihan varteenotettava vaihtoehto, jos käytössä ei ole omaa tai vuokra-autoa, jolla pääsisi seikkailemaan ympäri saarta. Ainoa miinus tietysti on se, että yhtiö on päättänyt pysähdyspaikat etukäteen ja niillä periaatteessa mennään, mutta koska irlantilaiset ovat ystävällistä porukkaa, niin ylimääräinen pysähdyksen toteuttaminen voi olla ihan mahdollista. Nyt on taas verkkokalvot kuorrutettu kaikella kauniilla!

1 kommentti:

  1. first comment on your blog! wooop! :) can't wait to get to Dingle tomorrow..:)

    VastaaPoista