torstai 18. lokakuuta 2012

Hello Dublin!

Nyt voin sanoa, että oon päässyt kiinni normaaliin arkeen täällä Limerickissä, sillä päivät kuluvat yhä nopeammin ohi, enkä enää muista mitä olen joka päivä tehnyt. Sen verran tosin muistan, että vietin koko viikonlopun Dublinissa! Matkaan lähdin jo perjantaiaamulla, sillä luennot oltiin siltä päivältä peruttu yliopiston avoimet ovet-päivän takia.
Ennen nähtävyyksien koluamista piti saada lounasta tutussa ja turvallisessa muodossa, eli ruokana oli panini plus keitto. Lounaan jälkeen ensimmäisenä vuorossa oli mahtava yliopisto Trinity College, joka sijaitsee aivan Dublinin sydämessä. Hassua ajatella, että voisin itekkii olla opiskelemassa kyseisessä yliopistossa, jos Jyväskylän yliopistolla olisi vaihtosopimus Trinity Collegen kanssa. Ainakin pääsisin istumaan luennoilla aika kivoissa rakennuksissa!

 
Tarkoituksena oli siis käydä katsomassa miltä maaginen Book of Kells tosielämässä näyttää ja muutaman euron lisämaksulla sai paikallisen opiskelijan pitämän lyhyen esittelyn yliopiston eri rakennuksista sekä yliopistoalueen historiasta. Esittelykierros oli miellyttävä etenkin naispuolisille jäsenille, sillä kierroksen pitänyt nuori mies oli ns. easy on the eyes ja muutama keski-ikäinen nainen huokailikin takanani "he's so attractive" useammin kuin kerran. Mutta tosiaan, Trinity Collegen kirjasto ittessään oli mielenkiintonen nähdä ja kelttiläisten munkkien keskiaikana tekemä Book of Kells piti nähdä jo senkin takia, että Irish language-kurssilla kirjaan on viitattu monen monta kertaa.

Loppupäivä meni kaupungilla kierrellessä ja kröhöm, shoppaillessa. Ostosmahdollisuudet Dublinissa on kyllä tosi hyvät, eli rahat saa helposti kulumaan eri kauppoihin, jos vaan niin haluaa. Itte sain onneksi budjetin pysymään kasassa, eli ei tarvii turvautuu puuroon koko loppuvaihdon ajan. Illalla juhlistettiin perjantaita menemällä Temple Bar-kortteliin, mistä löytyy monia ravintoloita ja baareja, joissa on mukava istua iltaa ja nauttia hyvästä ruuasta. Mulla oli myös ihan kivaa seuraakin, eli en valita!

 

Lauantai puolestaan alkoi kierroksella lähellä sijaitsevaan National Museum of Ireland: Archaeology and History-museoon, jossa riitti kierreltävää parin tunnin ajaksi. Museo ei ole yhtä laaja kuin mitä esimerkiksi Lontoon British Museum, mutta ajaa kyllä hyvin asiansa. Mielenkiintoisimpina juttuina mulle jäi mieleen Irlannin historiaan liittyvät jutut ja museon kokoelmissa oli muutamia tosi hienoja tavaroita. Museorakennukselle tulee pisteitä ulkonäöstä!



















Ihana, aurinkoinen ilma toimi loistavana puitteena puistokävelylle Phoenix Parkissa, joka on aivan jäätävän kokoinen alue ihan keskustan tuntumassa. Ilmat tosiaan suosivat, sillä lämpötila oli kymmenen asteen paremmalla puolella, eikä sateesta ollut tietoakaan. Tosin nyt kelit on alkaneet kovasti muistuttaa enemmän syksyä ja sateitakin on tullut hieman enemmän kuin mitä aikasempina kuukausina. Eipä auta kun nauttia niistä mahtavista aurinkoisista päivistä vielä kun niitä on!



4 kommenttia:

  1. Oi ihanaa Riiksi :) varsinki viimeinen kuva hymyilytti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, niin muakin hymyilyttää, kun on tollaset ilmat :)

      Poista
  2. Onko siellä aina noin järkyttävän sininen taivas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi oliskii! Tänään esimerkiksi vettä on tullut aika kiitettävästi ja päivä ollut ihan harmaa. Oon tosin kyllä huomannu, että taivas on täällä ihanan sininen hyvillä ilmoilla. Eli luksuksen puolelle se sininen taivas taitaa mennä :D

      Poista