maanantai 22. lokakuuta 2012

Toinen pääkaupunki

Lokakuu on mulle todellinen vierailijoiden kuukausi, sillä pari satsia ystäviäni sekä vanhempani saapuvat ilostuttamaan mua Irlantiin. Viime viikonloppuna pääsin nauttimaan vanhempieni seurasta ja suuntasimmekin heti perjantaina luentojeni jälkeen kohti Irlannin toiseksi suurinta kaupunkia, Corkia.
Itse ainakin ihastuin kovasti Corkiin ja pidin paikasta enemmän kuin mitä Dublinista. Tai jotenkin Cork on mielestäni kaupunkina kauniimpi kuin mitä Dublin, mutta makuasioistahan tässä on kyse. Musta vaan kaikki kauniit vaaleat rakennukset tekevät Corkista valoisan olosen paikan. Asukkaita löytyy noin 120 000 ja kaupungin asukkaiden mukaan tämä on se oikea pääkaupunki Dublinin sijaan.
Tällä kertaa kaupungissa vierailu ei sisältänyt sen kummemmin nähtävyydeltä toiselle juoksemista, vaan päätarkoituksena on rentoutua vanhempieni kanssa, syödä hyvää ruokaa ja nauttia mahtavasta syyssäästä. Ainoana isompana suunniteltuna juttuna (äiti-tytär-shoppailu poislukien) oli English Marketilla vierailu. Rakastan kaikkia tollasii markkinoita ja täälläkin vallitsi tosi mukava tunnelma. Tarjontakin oli ihan kohdallaan ja napattiinkin yhdeltä myyjältä kinkkupiirakan ja vegepitsan palaset lounaaksi.















Kaupungissa on todella helppo kulkea, sillä se ei ole mitenkään luvattoman iso ja kauppojen tarjonta on laaja. Plussana tietysti tuo ihana English Market, josta saa kaikkea tuoretta tavaraa. Monet ihmiset jämähtävät helposti Irlantiin tullessaan vain Dubliniin, mutta suosittelen kyllä tutustumaan muihinkin osiin maata, jolloin Irlannista saa paljon paremman käsityksen. Cork onkin yksi niistä vierailunarvoisista kaupungeista, jota ei kannata ohittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti