maanantai 10. syyskuuta 2012

Kavereita ja keskustaa

En voi uskoa, että olen ollut Irlannissa jo viikon! Paljon on ehtinyt tapahtumaan näiden ensimmäisien päivien aikana ja koska uusia asioita, paikkoja ja ihmisiä on tullut eteen ihan jatkuvasti, niin myös aika on mennyt hurjan nopeasti. Viime perjantaina sain tutustua toisiin ulkomaisiin opiskelijoihin Meet and Greet-tapahtumassa, joka oli suunnattu nimenomaan vaihtareille. Kaiken kaikkiaan Limerickin yliopistossa aloitti tänä syksynä 903 ulkomaalaista opiskelijaa, eli aika kansainvälisessä yliopistossa vietän vaihtoajan.

Uusia ihmisiä olen tavannut myös toisella tavalla. Ennen vaihtoonlähtöä päätin liittyä mukaan Limerickin yliopiston järjestämään Buddy Programmeen, jossa paikallinen yliopisto-opiskelija helpottaa vaihtarin arkea uudessa maassa esimerkiksi auttamalla puhelinliittymän hankinnassa ja ostosten tekemisessä. Mun buddy on ollut ihan mielettömän sympaattinen ja auttavainen tyyppi. Suosittelen siis kaikille vaihtareille liittymään vastaavanlaiseen ohjelmaan jos kohdeyliopisto sitä vaan tarjoaa. Tuntuu, että saan asioista paljon enemmän irti, kun joku auttaa tärkeiden asioiden hoitamisessa ja kertoo omista kokemuksistaan ja elämästään vaihtokohteessa. Tämän yhteistyökuvion merkeissä suunnattiin kuluneena viikonloppuna yhdessä buddyni kanssa kohti Limerickin keskustaa ja joka lauantaista Milk Marketia.

Voi vitsit tuolla oli kaikkia ihania juttuja myynnissä! En voinut tehdä muuta kuin huokailla jokaisen kojun kohdalla ja nauttia markkinatunnelmasta. Mukaan tarttui hedelmiä ja vihanneksia, vaikka olisin halunnukkii tuhlata kaikki rahat yhteen leivoskojuun. Täytyy kyllä vierailla tuolla toistekkii, sen verran hyvälle mun ostokset maistui, eikä ollu kyllä hinnalla pilattuja! Markkinoilla kiertelyn jälkeen lähdettiin kävelemään Limerickin vanhaan osaan ja ihailtiin kaupunkimaisemia Shannon-joen varrella. Säästä en valita vieläkään ja eiköhän kuvista käy ilmi miksi en!
Sanoisin kyllä, että Shannon-joen ranta on kauneinta aluetta Limerickin keskustassa, sillä sen varrella on paljon historiallisesti tärkeitä paikkoja Limerickille. Yksi näistä on viimisessä kuvassa komeileva King John's Castle. Linna sijaitsee King's Islandilla, johon viikingit asettuivat 800-luvulla, eli tälle saarelle kaupunki on alunperin noussut. Nykyään Limerickissä asuu noin 60 000 asukasta (runsas 90 000 lähiöt mukaanlukien) ja mielestäni kaupunki on kaikin puolin juuri sopivan kokoinen. Keskustassa riittää kauppoja ja kulkuyheydet muualle maahan pelaavat hyvin, sillä lähimmälle lentokentälle Shannonille on vain 20 minuutin ajomatka ja Dubliniin menee busseja kerran tunnissa.

Kaupungin keskustassa olen käynyt vasta pari kertaa ensimmäisen viikon aikana, sillä asuntolalta matkaa Limerickin keskustaan tulee viitisen kilometriä. Lähellä on reilun kilometrin päässä Aldi ruokaostoksia varten ja muutaman kilometrin päästä löytyy erilaisia kauppakeskittymiä, joten keskustaan ei sim-kortin hankkimisen lisäksi ole tullut vielä tarvetta. No, enköhän ihan kohta ole keksinyt jonkun hyvän syyn keskustashoppailulle, eli siihen asti lompakossa majailevat rahat ovat vielä turvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti