perjantai 14. syyskuuta 2012

We want you!

Keskiviikkona kampuksen urheiluareenalla oli Limerickin yliopiston kerhojen ja yhdistysten värväystapahtuma (Clubs and Societies Recruitment Drive). Paikalla oli yli 70 kerhon ja yhdistyksen ständit ja paljon ihmisiä samalla kun taustalla soi dj:n soittama musiikki. Edellisinä vuosina paikka on ollut kuvista ja puheista päätellen ihan täynnä porukkaa, joten fiksuna tyttönä olin paikalla heti kun tapahtuma alkoi, eli ennen suuria ruuhkia.
UL Sports Arena
Liittymismaksut ovat 2 eurosta ylöspäin, mutta suurin osa liikunnallisista kerhoista perii 5 euron kieppeissä olevan summan kerhoon liittymisestä. Lähinnä liittymismaksulla hoidetaan jäsenten vakuutusasiat, mutta isoista rahoista ei todellakaan puhuta. Joissakin kerhoissa voi joutua kaivelemaan uudestaan lompakkoa jos yhdistys tai kerho järjestää kisamatkoja tai jos itse lajin harrastaminen on kallista. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii UL Skydiving Club, eli jokaisesta laskuvarjohyppykerrasta joutuu maksamaan ekstraa.
Itse päädyin kaikista mahdollisista kerhoista liittymään International Societyyn, Badminton Clubiin ja Dance Clubiin. Kansainväliseen yhdistykseen liittyminen oli aika luonnollinen valinta vaihtarille. Yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa tulee tutustuttua toisiin vaihtareihin ja paikallisiin, jotka on kiinnostuneita tapaamaan ulkomaalaisia opiskelijoita ja yhdistys myös järkkää reissuja ympäri Irlantia. Tosi innoissani oon myös noista liikunnallisemmista kerhoista, sillä en malta oottaa että pääsen ensi viikolla alottamaan kunnollisen liikunnan. Oon kyllä käynyt kohtuullisen ahkerasti juoksulenkeillä ja kävelyä tulee harrastettua joka päivä näiden muutaman kilometrin välimatkojen ansoista, mutta säännölliselle ja ohjatulle hikiliikunnalle olisi kyllä tarvetta täällä sipsien ja ranskalaisten luvatussa maassa.
Valinnanvaraa kerhoissa ja yhdistyksissä on ihan hirveästi. Kyse ei ole vain jousiammunnan, rugbyn ja taekwondon tapaisista urheilukerhoista, vaan tekemistä itselleen voi haalia musiikki- tai valokuvauskerhon kautta tai sitten liittymällä näytelmä- tai väittelykehoon. Myös muun muassa poliittisesti aktiivisille tyypeille on oma yhdistyksensä. Kerhoihin ja yhdistyksiin ei ole näyttö- tai tasovaatimuksia, eli kaikki kiinnostuneet alottelijasta harrastajaan on tervetulleita liittymään toimintaan mukaan. Vitsit olispa Suomessakin tällänen systeemi!
Huomenna pääsen hyötymään International Societyyn liittymisest, sillä vuorossa olisi yhdistyksen järjestämä viikonloppureissu Dubliniin! Olin yksi niistä sadasta onnekkaasta, jotka ehtivät lunastamaan itselleen lipun matkaa varten. Laukun pakkaaminen siis alkakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti