sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Sunnuntai King John's Castlessa

Tämän sunnuntain missiona oli tutustua tarkemmin Limerickin kulttuuripuoleen. Eikun siis bussi keskustaan ja kohti jo aikasemminkin blogissa vilahtanutta King John's Castlea! Sen verran haluun kyllä mainostaa, että täällä bussilippu maksaa 1,70 euroo suunta ja päivälipun saa 3,70 eurolla. Että terveisiä vaan Jyväskylän paikallisliikenteelle.
King John's Castle on menossa muutaman viikon päästä remonttiin, eli nyt oli juuri oikea aika mennä seikkailemaan linnan muurien sisäpuolelle ennen kuin paikka laitetaan talveksi kiinni. King John's Castle on kyllä näkemisen arvoinen paikka, jos vaan Limerickiin sattuu eksymään. Linnan sisäänkäyntiin on rakennettu arkkitehtuurisesti luotaantyöntävä Visitor Centre, jossa pääsee tutustumaan pienoisrakennelmien, kuvien ja videoiden avulla linnan ja Limerickin historiaan ja tietysti ostamaan matkamuistoja.
Parasta iltapäivässä oli, kun pääsin kävelemään ulos linnan sisäpihalle ja tiirailemaan maisemia linnan torneista. Uskomatonta ajatella, että paikka on ollut pystyssä yli 1000 vuotta, kun oma reilu pari vuosikymmentä kestänyt elämä tuntuu jo nyt ikuisuudelta. Tosiaan maisemissa ei kyllä ole valittamista, vaikka kuvat eivät taaskaan tee kunnolla oikeutta tornista avautuville näkymille.
Musta on jotenkii kummallista kuvitella, että ihmiset on joskus eläny arkea ja asunu tuolla. En osaa ajatella, että paikalla on ollut armeijan tukikohta tai että linna on joutunut historian aikana saarretuksi useampaan otteeseen. Nyt minä seison samalla paikalla kun joku toinen on seissyt ja katselen samaan suuntaan kohti Shannon-jokea, nautin maisemista, ihan niin kuin joku joskus vuosia vuosia vuosia sitten. Ettei mene liian tunteelliseksi, niin alla kevennyskuva linnan sisäpihalta, jossa oli haettu entisajan tunnelmaa sopivalla rekvisiitalla.
Linnan sisä- ja ulkotilojen kiertämiseen meni parisen tuntia, eli ihan jättimäisestä palatsista ei ole kyse. Ilmakin oli jälleen kerran varsin mukava. Missä ne kaikkien lupaamat rankkasateet ja navakkana puhaltavat tuulet ovat? Noh, katsotaan vaan kun huomenaamulla en pääse etenemään kotoa askeltakaan tulvien ja rajujen tuulenpuuskien takia...

1 kommentti:

  1. Haha tuo bussilippu, naurettavan halpa. Sydän sille ja iso vihainen nyrkki tosiaankin Jyväskylän paikallisliikenteelle. En halua edes ajatella, kuinka paljon lippu maksaa sitten kun palaudun takaisin Keski-Suomeen, huaaah.

    Pidä häntä pystyssä! <3

    Terveisin,

    Pugster

    VastaaPoista